Bloemkool is de nieuwe boerenkool. De ooit zo alledaagse bloemkool is steeds meer een groente geworden die serieuze aandacht verdient. Hoe je bloemkool ook bereidt, of je hem roostert, frituurt, kookt, stampt of inmaakt, elke nieuwe methode belicht weer een ander smaakaspect, en de 60 recepten in het vegetarische, en deels veganistische kookboekBloemkool boost spelen daar fantastisch op in. Bloemkool is ook een groente die zich heel gemakkelijk kan voordoen als iets anders, dankzij zijn structuur is hij bijvoorbeeld een goede vervanging voor de minder voedzame koolhydraten. Bloemkool is trouwens niet alleen een verrukkelijke groente, dankzij zijn vezels, omega 3-vetzuren, B-vitaminen en mineralen is hij ook nog eens supergezond. Ontdek de krokante bloemkool-katsu, de gefrituurde bloemkoolroosjes in bierbeslag, de umami bloemkoolbiefstuk, de godinnenbloemkoolsalade met tempé, de pizza puttanesca met bloemkool, de bloemkool-wings of zelfs de bloemkoolbrownies met gezouten kokos-karamelsaus! |